puppy en jonge honden cursus

Terriërs en teckels werken anders dan 'gewone' (jacht)honden, ze zijn ooit gefokt om zelfstandig hun werk uit te oefenen, ondergronds of in het veld en dat maakt ze eigenwijs en onafhankelijk. Deze eigenschappen vragen een andere training, een andere uitdaging, meer geduld en vooral een werkgerichte aanpak. 
Socialiseren, samenwerken met andere honden, prooidrift beheersen, basis gehoorzaamheid, loslopen in het veld/bos, oriënteren op de baas, conditionering op wild, aanspreken in hun instinct zijn belangrijke elementen van de puppy en jonge honden training. De werkwijze is 'spelenderwijs leren' en er wordt geen 'druk' gebruikt.

Er wordt kennis gemaakt met echt wild, tunneltjes, het lopen van zweet en sleep sporen, water, andere hondjes etc, Er wordt uitgegaan van positieve waardering en het aanbieden van vrijheid en uitdaging met als doel samen aan het werk te gaan. Bij terriërs en teckels zal juist deze opzet leiden tot gehoorzaamheid.

PUPPY CURSUS:
8 lessen van 60 minuten maximaal 4 honden in de les,  prijs op aanvraag

JONGE HONDEN CURSUS:
Voortzetting gehoorzaamheid, uitbreiding zweet/sleep, eventueel ondergronds, drijven, waterwerk, maximaal 4 honden per les, prijs op aanvraag