Kunstbouw waarom?

In het vlakke polderlandschap heeft een vos minder mogelijkheden om holen te graven dan in de bosrijke zandgrond. Een vos kan dus niet in uw jachtveld vestigen, maar er wel veel schade aanrichten. Beheer wordt door de aanleg van een kunstbouw ondersteund. Een open polder leent zich goed om een kunstbouw te maken. Maar ook een rustig bosje of hoog gelegen talud is hiervoor bijzonder geschikt. De plaats waar de kunstbouw zal worden geplaatst moet rustig zijn. Bij voorkeur wordt een hoog liggend perceel uitgezocht in verband met het grondwaterpeil. Essentieel is dat de bouw droog is. Vaak laten we de uitgangen uitkomen in de slootwal, met de uitgang naar het oosten.

Werking kunstbouw

Een kunstmatige burcht wordt door een vos, onder bepaalde condities, aangenomen. De hond gaat zoals bij een natuurbouw het pijpenstelsel in, treft de vos aan, zet druk op de vos waardoor de vos springt. De jager vangt de vos op.

Advies en aanleg kunstbouw

Voordat een kunstbouw wordt aangenomen door een vos zal deze de nieuwe 'woning' zeer kritisch bekijken: is het een veilige plek, is er voldoende dekking/ruimte/zon etc etc zodra deze niet aan de eisen voldoet zal de kunstbouw niet worden aangenomen. 
Wij kunnen je ondersteunen en adviseren in materiaalkeuze, ligging en plaatsing van een kunstbouw, bel gerust 06-51329223