Individuele trainingen van lekker actief tot bouw- en drijfjacht, zweet/sleep/waterwerk, ratten vangen met terriërs en teckels

Terriërs en teckels begrijpen en trainen is 'een vak apart', ze vervolgens mee uit jagen nemen is een mogelijke vervolgstap. Wij kunnen je in alle stappen begeleiden en meenemen in de mogelijkheden maar zeker ook in de beperkingen van deze uitdagende rassen. Eenmaal de honden begrepen, kun je je geen mooiere uitdaging bedenken! De basis voor (gewenst)gedrag ontstaat bij een basis gehoorzaamheid, daarmee vertrek je.

Het geeft rust en het bepaalt de verhoudingen tussen 'baas' en hond. Echter een terriër/teckel is van oorsprong een jachthondje, sterker nog zij zijn gefokt om zelfstandig te kunnen werken. Je moet je echt beseffen dat je enerzijds de basis gehoorzaamheid oefent en anderzijds de teugels viert omdat die zelfstandigheid bij terriërs in de genen zit. Daarnaast zou het leuk zijn als je het enthousiasme en zeker ook het jachtinstinct kan inzetten in een leuke activiteit voor jullie samen. We plannen een sessie met zijn tweeën waarin ik alle elementen voorbij laat komen, je kunt ook mijn eigen Border terriërs Bo&Puck ontmoeten. zij worden ingezet voor de training. Een individuele aftrap kan het volgende programma hebben:
-wens naar de toekomst, jacht ja/nee of varianten hiervan?
-basis gehoorzaamheid, waar staan jullie
-lezen hond tijdens het 'werk'
-werken op de neus sleep/zweet, uitleg en proefjes
-materiaal toelichting
-eventueel tunneltjes lopen/ratten
-speuren vervolg
-eventueel waterwerk
-Barn Hunting
-opleiding tot rattenvanger
-hetgeen je zelf graag aangevuld ziet
Alles gaat zonder enige vorm van druk, er wordt gezorgd voor zweet en sleepmateriaal, handout/boekje. Ook wordt echt wild gebruikt zoals, muskusrat, vossenstaarten, vos, konijn, duif etc
Afhankelijk van uw wensen wordt de duur van uw les bepaald. Denkt u bij een kennismakingsles aan 1,5 uur.  Uw investering wordt individueel bepaald. Indien er een vervolg sessie komt zullen we deze apart invullen en wordt hiervoor weer een bedrag bepaald. De locatie is nabij Bergen op Zoom(zie trainingslocatie!)