In editie 6, 2020, van 'de Jachthond' mocht ik een artikel wijden aan de Border terrier in de jacht. In het artikel neem ik je mee in mijn visie op drijf- en bouwjacht, jagen met verstand etc. Dit nummer is los te bestellen via www.dejachthond.nl

 

Ook editie 1, 2021, van 'de Jachthond' bevat een artikel van ons specifieke ondergronds werk: In een tweetal 'Untold story's neem ik de lezer mee in de verhalen in de praktijk.

 

In editie 3/4 juli 2021 van 'de Jachthond' een uitgebreid stuk over 'terriërs en draadharen'. Hierbij hebben onze Borders model gestaan tijdens training en effectieve jacht.

Ook in editie 3/4 juli 2021 een productvergelijking tussen satelliet zenders en zenders op het mobiele netwerk. Een praktijk ingestoken artikel van ervaringen tijdens jacht met onze Borders in binnen- en buitenland.

Enige jaren geleden is door Deutsche Jagd Zeitung een reportage gemaakt over de Border terrier en de jacht. Een absolute inspiratie om ook de Border terrier in Nederland weer 'bejaagd' te krijgen: 

https://dejacht.nl/jachtfilms/selectie/borderterrierzwijnen-bouwjacht/

Een mooi stukje in het clubblad van de Nederlandse Border terriër geschreven door een trouwe cursist, 10 jaar oude Tjedde, Border reu, werkt boven en ondergronds, tot groot genoegen van zijn baasje maar vooral Tjedde zelf.