materiaal en uitrusting bouwjacht

Ook in de bouwjacht geldt dat je niet zonder goed materiaal kan.
Om te beginnen gaat een hond niet onder zonder een zender, de zender zendt een signaal uit naar de ontvanger van de bouwjager waardoor de hond precies te lokaliseren is onder de grond.
Er zijn er verschillende maar de meest betrouwbare is de Bellman&Flint, eventueel te gebruiken in combinatie met de DSP peeps. Deze professionele set geeft indicatie tot 60+ meter diepte.

Als een hond eenmaal onder de grond gaat werken in natuurbouwen dan kom je er niet onderuit dat de hond wel eens opgegraven moet worden, of dat je naar de vos moet graven om deze te arresteren. Omdat wij werken in Nederland en het buitenland kom je van allerlei soorten ondergond tegen, van Zeeuwse klei, tot zanderige grond onder bomen in het bos, tot rotsachtig gebied in Duitsland, en alles wat daar tussen zit. Het materiaal van een bouwjager bestaat dan dus ook uit diverse schoppen waaronder een sharptooth(klei/rotsachtig gebied) , een pioschop, zagen, kapmessen, strikken en tangen, endoscope camera's, prikstokken etc zelfs een schoorsteenveeg set kan van pas komen om een kunstbouw leeg te drukken.