magazine 2

Gezien de enorm gestegen prijzen voor papier, ontwerp en verzending is het ondoenlijk geworden om een papieren versie uit te brengen.

Toch bieden wij de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor het verkrijgen van boeiende magazine waardige artikelen. Voor slechts 25,00 euro kunt u vanaf oktober 2023, gedurende 12 maanden, maandelijks een artikel via mail verwachten. Zowel inhoudelijk als wat betreft lay-outs schrijven wij kwalitatieve artikelen waarbij u moet denken aan jachtverslagen met onze Border terriërs, fokkers met een visie, gehoorzaamheid en gedrag van zelfstandige werkende rassen, het bejagen van terriërs en teckels, ras specials, interviews met buitenlandse fokkers/jagers etc.

Het eerste artikel, oktober 2023, neemt u mee in het eerste jaar van Keet, onze Engelse Border terriër. In het artikel wordt ingegaan op de keuze van uitbreiding van de roedel, de keuze voor de bloedlijn, mijn leermomenten, de Engelandreis, mijn visie op opvoeden en gehoorzaamheid, het bejagen van een pup/jonge hond, de eerste jachtervaringen en haar toekomst.

In de maand november zal er een interview gepubliceerd worden met Colin Hughes mijn Border terriër vriend uit Engeland. Wat doet hij met zijn terriërs, hoe voedt hij ze op en wat is zijn visie op werken met zijn honden. 

Daarbij in november een verslag van Tjedde mijn grootste terriër vriend die voor mij synoniem staat voor ‘werken/trainen met de oude hond. Wat kun je nog met een oude hond? hoe versleten is versleten? en hoe blij mag je zijn met een baasje die alles voor je over heeft.

Angst, onzekerheid, nervositeit, eigenschappen die het gedrag van een hond enorm kunnen beïnvloeden. Vaak is de oorzaak te vinden in de wijze waarop de fokker de eerste 8 weken met de pups is omgegaan of in (traumatische) gebeurtenissen tijdens de periode daarna. We nemen je mee in de ontwikkeling van de hond die eerste weken/maanden. 

In vervolg op artikel 5 neemt Annelinn van Leenen, hondengedragstherapeut, je mee in situaties van afwijkend gedrag bij honden. Vaak is die belangrijke eerste periode in het nest niet optimaal geweest. Soms liggen rastypische eigenschappen van de hond ten grondslag aan ongewenst gedrag. Vervolgens wordt de aansluiting gemaakt met werkende honden.

We hebben het allemaal weer ondervonden, spanning, inspanning, verwondering maar vooral bewondering voor onze kleine grote helden. In artikel 7 beschrijven we de individuele ontwikkeling van onze Border terriërs Bo, Puck, Bram en Keet.

Corina vertelt haar verhaal over Otje, de Border terriër. Deze uitwerklijn afkomstige Border ondersteunt met faunabeheer groot/roofwild. Wat heeft ze gedaan om de hond aan het jagen te krijgen. Een boeiend en vooral persoonlijk verhaal over het leven en werken met een huis/werkhond. 

Herken je die totale desinteresse van je terriër of teckel tijdens de puppy cursus of gehoorzaamheidslessen? Waar andere rassen zoals Duitse herder, Labrador, Border Collie heel graag voor de baas werken en daarmee snel 'luisteren' verloopt het ontwikkeltraject van terriërs, teckels en andere zelfstandige rassen anders. Het verloopt namelijk veel trager, ze werken alleen maar voor zichzelf en niet voor de baas. Hoe krijg je gehoorzaamheid dan toch voor elkaar?

Indien u geïnteresseerd bent in een abonnement, stuurt u een bericht naar +31-6-51329223 of neem contact op via onderstaand contact formulier .