training locatie

Nabij Bergen op Zoom ligt een prachtige locatie om het terriërwerk te oefenen. Alle elementen van terriërwerk kunnen worden getraind. De locatie is rustig gelegen, volledig omheind en beschikt over bos, veld en een grote waterpartij. Ook kunnen er presentaties worden gehouden met in achtneming van alle Coronamaatregelen. Ondergronds aardwerk, drijfjacht, zweet/sleepwerk, waterwerk, BarnHunt etc.

Ondergrondse bouw aardwerk:
Er is een ondergrondse bouw, een echte kunstbouw en een duikersysteem van 25 meter(pvc 20 cm) aanwezig waar hondjes aardwerk aangeleerd kan worden. Deze bouw is in totaal 53 meter lang maar belangrijker nog er kan op diverse manieren gekozen worden voor trajecten zodat hondjes nooit hetzelfde traject hoeven te lopen. Zeven ingangen, 11 knooppunten, een vaste ketel met drie plaatsen om aan te blaffen en mobiele ketels zorgen voor veel variatie waardoor de hondjes wordt geleerd te wisselen tussen ketels en trajecten. Er is ook een tunnel waar hondjes 1,5 meter de diepte in gaan. Deze bouw is geschikt om hondjes voor te bereiden op ondergrondse bouwjacht en/of buitenlandse Prüfung Aardhonden.

Drijfjacht:
In bos en veld, volledig omheind, kan honden geleerd worden om sleep en zweetsporen uit te werken. Er is een zogeheten Pendelsau aanwezig waar hondjes het drijfwerk op kunnen oefenen. Ook kan in roedel geoefend worden om samenwerking en scherpte te trainen.

BarnHunt:
Voor het speurwerk in het stro hebben we een prachtige plek in het bos ingericht. De honden kunnen naar hartenlust in het stro door tunnels etc op zoek gaan naar de kokers. Dit is een hele goede opstap om verder te trainen tot rattenbestrijder.

Waterwerk:
Terriërs en tackels zijn ook geschikt om gelegenheids-apport te verrichten, in de aanwezige vijver hebben we hiertoe alle mogelijkheden.

Zweet- sleep:
In bos en open veld kan van beginner tot gevorderde uitgebreid zweet- en sleep geoefend worden.
Diversen:
Als je niet de jacht in wil maar lekker wil trainen met je hondje ben je meer dan welkom. Op het veld bevinden zich diverse mogelijkheden om aan het zelfvertrouwen van de hond te werken, denk hierbij aan water, buizen, houtwallen, strobalen, tunnels etc etc.