LEZING 31 maart 2024 Jack Russells

'de kleine terriër, oorspronkelijk aardhond'

Datum:   zondag 31 maart om 14.00 uur
Locatie : Weteringweg 2   1358 AK Almere
  (Kynologen Club Pampus)

Kosten :     Leden € 7,50,  Niet leden € 10,-
Voor deelname aan de lezing maakt u een x aantal keren leden €7,50 /niet leden € 10,- over naar rek.nr NL51INGB0004879851 t.n.v. NVJRT.  O.v.v. LEZING TERRIERWERK.

Deze lezing over werken met terriërs wordt gegeven door Gert Baartmans. Gert is gespecialiseerd in het werken met terriërs in de jacht. En dan niet zoals de retrieverrassen het apporteren van vogels. Nee, Gert doet met zijn border terriërs het werk waarvoor een terriër gemaakt is. Namelijk onder de grond gaan en het opjagen van groot wild. Daarnaast geeft Gert meerdere dagen van de week jachttraining aan voornamelijk eigenaren met terriërs en overige honden die de behoefte hebben om hun neus en hersenen te gebruiken. Terug naar de oorsprong van de terriër. Zoals een van zijn cursisten aangeeft “dit is therapie voor mijn hond”.

Een terriër of teckel is van origine een zelfstandig denkende en werkende hond, gemaakt om te werken in de moeilijkste omstandigheden, individueel maar ook samen in een roedel. Hoe vertaalt zich dat in de genen en instinct vastgelegde en gevormde karakter naar de praktijk van alledag, de huishond versus de werkhond? Hoe kun je van oudsher werkende honden binnen je mogelijkheden ruimte geven te werken maar het wel controleerbaar en stuurbaar houden. Hoe conditioneer je je hond als je juist wel die stap in de jacht wil maken. En niet te vergeten, wat is in dit geheel jouw rol als baasje van deze eigenzinnige honden rassen.

Thema’s:

  • Oorsprong en soort werk
  • Karakter benodigd voor het werk
  • Inkijk in werk met Border terriërs.
  • Aansluiting karakter en dagelijkse omgang
  • Mogelijkheden uitdaging en opvoeding

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom om deze lezing bij te wonen.

Opgeven via: info@nvjrt.nl met vermelding: lezing terrierwerk

Je kunt je opgeven t/m 25 Maart 2024